Arvonlisäverotus kasainvälisessä kaupassa 24.4.2014

 

Miten yrityksesi osaa tunnistaa arvonlisäverotukseen liittyvät sudenkuopat kansainvälisessä tavara- ja palvelukaupassa? Tehokkaalla arvonlisäverosuunnittelulla voidaan säästää merkittävästi rahaa ja aikaa. Suunnittelulla voidaan välttää tarpeettomia ikäviä yllätyksiä ja varmistua siitä, että yritykselle ei aiheudu esimerkiksi rekisteröitymisvelvoitetta toisessa valtiossa. Koulutuspäivän jälkeen hallitset perusteet sekä tavara- että palvelukaupan arvonlisäverotuksesta kansainvälisissä tilanteissa.

Päivän vetää PwC:n kokenut arvonlisäveroasiantuntija Tax Manager Mirka Danielsson.

Lue lisää seminaarista tästä

Tutustu kouluttajaan:

Mirka Danielssonilla on 15 vuoden kokemus arvonlisäverotuksesta ja muusta välillisestä verotuksesta. Ennen PwC:lle siirtymistä hän työskenteli 2 vuotta Verohallinnon Konserniverokeskuksessa. Mirka konsultoi niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin yrityksiä ja yhteisöjä erilaisissa välilliseen verotukseen liittyvissä asioissa. Mirkalla on pitkä kokemus toimimisesta kouluttajana erilaisissa asiakkaille räätälöidyissä koulutuksissa ja kolmannen osapuolen järjestämissä avoimissa seminaareissa ja yleisötilaisuuksissa.

Viimeksi päivitetty 27.03.2014 07:53

Osumia: 51

Apua arvonlisäverotuksen käytännön haasteisiin 15.5.2014

 

Päivä tarjoaa kattavan tietopaketin arvonlisäverotuksen eri osa-alueista antaen vastauksia myös haasteellisiin erityiskysymyksiin.

Käymme lävitse arvonlisäverotukseen tulleita muutoksia sekä ajankohtaisia arvonlisäverokysymyksiä. Keskustelemme arvonlisäveron vähennysoikeuksista viimeisimmän oikeuskäytännön valossa. Päivitämme tiedot kansainväliseen kauppaan liittyvistä arvonlisäverokysymyksistä.

Käymme lyhyesti läpi lähivuosien tulevia muutoksia. Koulutus soveltuu kaikille, jotka työssään kohtaavat arvonlisäverokysymyksiä, myös tilitoimistoille.

Päivän vetää PwC:n kokenut arvonlisäveroasiantuntija Ritva Nyrhinen.

Lue lisää seminaarista tästä

 

Ritva Nyrhinen
Arvonlisäveroasiantuntija, PwC

Ritva Nyrhisellä on laaja kokemus välilliseen verotukseen liittyvistä kysymyksistä. Ritva on työskennellyt PwC:llä arvonlisäveroasiantuntijana vuodesta 1993. Hän on konsultoinut arvonlisäverotuksen alaan liittyen useita suomalaisia ja ulkomaalaisia suuria ja keskisuuria eri toimialojen asiakkaitamme erilaisissa arvonlisäverokysymyksissä. Ennen PwC;lle siirtymistä hän työskenteli Verohallinnon palveluksessa välilliseen verotukseen liittyvissä tehtävissä.  

Ritvalla on kokemusta kouluttajana erilaisissa asiakkaille räätälöidyissä koulutuksissa ja kolmannen osapuolen järjestämissä avoimissa seminaareissa ja yleisötilaisuuksissa.

 

 

Viimeksi päivitetty 03.04.2014 07:55

Osumia: 38

Tavaran vienti yhteisön tullialueelta 22.5.2014

 

Tulli- ja arvonlisäveroasioihin liittyvät näkökohdat on tärkeää tunnistaa kansainvälistä vientikauppaa käyvässä yrityksessä. Ennakoimalla vältytään turhilta riskeiltä ja voidaan toimia kustannustehokkaasti. Esimerkiksi alkuperään, vientirajoituksiin, ketjukauppaan, toimituslausekkeisiin, ulkomaisiin varastoihin ja projektitoimituksiin liittyvien riskien huomioiminen on välillisen verotuksen näkökulmasta tärkeää.

Koulutuspäivän jälkeen hallitset tavaran viennin perusteet ja käsitteet sekä tullin että arvonlisäverotuksen osalta.

Kouluttajina toimivat PwC:n kokeneet kouluttajat arvonlisäveroasiantuntija Ritva Nyrhinen ja tulliasiantuntija Paavo Östberg.

Lue lisää seminaarista

Tutustu kouluttajiin:

 

Ritva Nyrhinen
Arvonlisäveroasiantuntija, PwC

Ritva Nyrhisellä on laaja kokemus välilliseen verotukseen liittyvistä kysymyksistä. Ritva on työskennellyt PwC:llä arvonlisäveroasiantuntijana vuodesta 1993. Hän on konsultoinut
arvonlisäverotuksen alaan liittyen useita suomalaisia ja ulkomaalaisia suuria ja keskisuuria eri toimialojen asiakkaitamme erilaisissa arvonlisäverokysymyksissä. Ennen PwC:lle siirtymistä hän työskenteli Verohallinnon palveluksessa välilliseen verotukseen liittyvissä tehtävissä. Ritvalla on kokemusta kouluttajana erilaisissa asiakkaille räätälöidyissä koulutuksissa ja kolmannen osapuolen järjestämissä avoimissa seminaareissa ja yleisötilaisuuksissa.

Paavo Östberg
Tulliasiantuntija, PwC

Paavo työskentelee PwC:llä tulliasiantuntijana. Paavo konsultoi PwC:n asiakkaita tulli- ja arvonlisäverotukseen sekä valmisteverotukseen liittyvissä kysymyksissä. Paavolla on kahdeksan vuoden monialainen kokemus erilaisista Tullin työtehtävistä. Hän on muun muassa toiminut opettajana Tullikoululla, jossa hän on kouluttanut sekä Tullin työntekijöitä että yrityksien edustajia. Hänen merkittävänä vahvuutena kouluttajana on kyky esittää asiat ymmärrettävästi ja selkeästi johtuen muun muassa siitä, että hänellä on sekä teoreettinen että käytännön osaaminen tullauksesta.

 

Viimeksi päivitetty 11.04.2014 08:38

Osumia: 25

Yhteystiedot

Tullivirkamiesliitto r.y
Käyntiosoite: Iso Roobertinkatu 9 B 15
Postiosoite: PL 373, 00121 Helsinki
 

Palaute

Onko sinulla palautetta toiminnastamme? Otamme mielellämme vastaan niin risuja kuin ruusujakin. Palaute lomakkeemme löydät täältä!

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään