Puheenjohtajan joulutervehdys

Virastoeräneuvottelut ovat täydessä käynnissä. Neuvottelijoille on tulossa osastojen tekemät esitykset ja korotuksen kohteita parhaillaan järjestöissä kartoitetaan. Mikäli työnantajan ja muiden Tullissa toimivien järjestöjen kanssa päästään yhteisymmärrykseen yhteisistä kohteista tammi-helmikuun aikana, niin neuvoteltavan virastoerän korotukset tulevat voimaan 1.4.2019. Jos yhteisymmärrystä ei löydy, niin korotus menee ns. perälautaan, joka tarkoittaa sitä, että korotus kohdentuu kaikille. Virastoeränä neuvoteltavan erän suuruus on 0,75 %. Lisäksi 1.4.2019 lukien tulee yleiskorotus, jonka suuruus on 1,1 prosenttia, kuitenkin vähintään 24 euroa.

Tammikuussa maksetaan tuloksellisuuteen perustuva kertaerä, joka on suuruudeltaan 9,2 %. Erä on eräänlainen kompensaatio Kiky-sopimuksessa sovituista 3 vuoden lomarahaleikkauksista. Kertaerän saamiseksi tulee kuitenkin täyttää työssäoloehto (palvelussuhde on alkanut viimeistään 2.9.2018 ja palvelussuhde on keskeytymättä jatkunut 18.11.2018 saakka). Kiky-sopimuksen mukaisesti vielä ensi vuonna leikataan lomarahoja ja se on sitten viimeinen kerta. Kiky-sopimukseen sisältyvä työajanpidennys jää pysyväksi eli se ei poistu.

Tullin pääjohtajan valinnasta saamme tietoa tammi- ja helmikuun vaihteessa. Valitun pääjohtajan toimikausi on 1.5.2019–30.4.2024. Kuulemme varmasti jo toukokuussa valitun pääjohtajan ajatuksia ja linjauksia toimikaudelle. Pääjohtajaa menen tapaamaan heti uuden toimikauden alussa ja nostan keskusteluun liitolle tärkeitä asioita.

Eduskuntavaalit osuvat myös vuodelle 2019. Varsinainen vaalipäivä on 14.4.2019. Liittomme on puoluepoliittisesti sitoutumaton, joten jokainen jäsen itsenäisesti ratkaisee äänestääkö vai ei.

Vuoden alusta aloitamme välittömästi valmistautumisen vuoden 2020 virka- ja työehtosopimusneuvotteluihin. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31.3.2020. Liitolle on tullut tämän vuoden liittokokouksessa VES-aloitteita, joita viemme liittokokouksen päätösten mukaisesti eteenpäin Ammattiliitto AVA:n kautta valtion neuvottelupöydän pääsopijajärjestöön JUKOon. Tuleviin neuvotteluihin valmistaudumme laittamalla työtaisteluorganisaatiomme kuntoon.

Tullin talous on ensi vuoden osalta turvattu, joten siltä osin voimme olla rauhallisin mielin. Tänä vuonna olemme saaneet uusia työkavereita, kun vuosia jatkuneiden leikkausten jälkeen Tulli on vihdoin pystynyt rekrytoimaan uusia työntekijöitä.

Toivotan oikein hyvää joulua ja uutta vuotta 2019 kaikille liittomme jäsenille sekä yhteistyökumppaneillemme!

Jari Nieminen

puheenjohtaja

Tullivirkamiesliitto ry

 

 

Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys juhli 50-vuotista taivaltaan

IMG 36121Kaunis syksyinen ilma oli kuin tilattu syyskuun 26. päivä, Itä-SuomenTullivirkamiesyhdistys juhli tuolloin 50-vuotista taivalta Lappeenrannan Upseerikerholla. Paikalle oli kutsuttu jäsenien lisäksi puheenjohtajat ja sihteerit kautta aikojen, ja olikin hienoa kun saimme paikalle myös yhden perustajajäsenen.

Puheenjohtaja Petri Oikarinen lainasi juhlapuheeseensa pätkiä vanhoista pöytäkirjoista, ajat ovat kovasti 50-vuodessa muuttuneet. Tullivirkamiesyhdistyksen puheenjohtaja Kari Lehtinen kertoi taas tämän päivän puhuttavimmista teemoista ammattiyhdistysliikkeen saralla. Yhdistys halusi muistaa aktiiviisia jäseniä vuosien varrelta ja kukitti heidät suosionosoituksin.

Nautimme yhdessä erittäin maukkaan illallisen ja loppu illan saimme pyörähdellä tanssin pyörteissä bändin viihdyttäessä meitä.

Teksti Heidi Lanu, kuvat Miika Tiainen

 

Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistyksen 50.v juhla Lappeenrannanssa 26.9.2015

Alkukesästä saapui kutsu hieno tää:
Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys 50-vuotta täyttää.

Syyskuun lopulla oli aika juhlan tuo.
Matkamme siis alkoi mielenkiintoisten kemujen luo...

Päivi autoa ohjasi, hallitusti, hyvin,
vaikka takapenkiltä kuului hihitys ja nauru syvin.

Marjatta ja Irma siellä iloisesti haastelivat vaan,
äänet kirkkaat kiirivät syysmaisemaan.

Minna toimi apuohjaajana tarkkana etupenkillä siellä.
Piti visusti huolta että oltiin oikealla tiellä.

Perillä Lappeenrannassa mentiin hotelliin, nykyaikaiseen, hienoon niin

Kun alkudrinkit hotellihuoneessa jo maisteltiin,
niin oitis päästiin iltajuhlan tunnelmiin...

Kodikas juhlapaikka oli rannalla Saimaan sinisen.
Tervetulotoivotukset loivat tunnelman lämpöisen.

Puheenjohtaja Petri Oikarinen yhdistyksen perustamisesta luennoi,
jo historiallisia ja mielenkiintoisia seikkoja esille toi.

Liiton puheenjohtaja Kari Lehtinen puolestaan loi katsauksen tullin muutoksiin,
jotka myös vaikuttavat virkamiehiin ja –naisiin.

Oli hieno hetki kun perustajajäsenet ja muut aktiivit kukitettiin,
tunnelma nousi kattoon siin.

Maittavan juhlaillallisen jälkeen oli liikunnan aika,
salin täytti tanssi musiikin taika.

Naisväki tanssimisesta piti huolta,
kun joukossamme oli niin vähän tuota miespuolta.

Joukkoon oli lysti hyppien liittyä, ilolla tanssiin alkaa-
kyllä sitten yöllä ramppasikin tuota vanhaa jalkaa.

Ilta jo pimeni, Saimaan aaltoihin kuu heijastuen hohti,
tyytyväisinä lähdimme juhlista yöpaikkaamme kohti.

-Irma Eskola-

IMG 35181IMG 37721IMG 38251
   IMG 36551

     IMG 36121

IMG 39551IMG 37352

Kari Lehtisestä Tullivirkamiesliiton puheenjohtaja

DSC 0086Tullivirkamiesliiton liittokokous valitsi liiton uudeksi puheenjohtajaksi Kari Lehtisen Helsingin Tullivirkamiesyhdistyksestä. Kausi on kaksivuotinen. Lehtisellä on laaja ay-kokemus: hän on toiminut pitkään Tullihallinnon Virkamiehet ry:n puheenjohtajana, liittohallituksen jäsenenä sekä liiton varapuheenjohtajana ja työvaliokunnan jäsenenä, luottamusmiehenä ja YT-toimijana.

Liiton isoimpana haasteena tulee lähivuosien aikana olemaan Tulliin kohdistuvat määrärahaleikkaukset ja niistä mahdollisesti aiheutuvat henkilöstön sopeuttamistoimet. Liitto vaatii, että hyvää henkilöstöpolitiikkaa noudatetaan toimenpiteitä toteutettaessa.

 

Liittokokous alkoi Tikkurilassa

DSC 0029Tullivirkamiesliiton liittokokous alkoi Sokos Hotel Vantaassa Tikkurilassa. Kokouksen avasi puheenjohtaja Jari Nieminen ja tervehdyspuheenvuorot esittivät Palkansaajajärjestä Pardia ry:n puheenjohtaja Niko Simola, ylijohtaja Jarkko Saksa ja johtaja Hannu Lappi Tullista, asiakaspalvelupäällikkö Leila Perälahti Vahinkovakuutusyhtiö Ifistä ja nuorisotoimikunnan edustaja Ria Kerminen Helsingin Tullivirkamiesyhdistyksestä.

Liiton aktiiviset toimijat Heidi Lanu, Tuukka Liimatta ja Jukka Väistö palkittiin kunniakirjoilla, Fiskarsin lahjaseteillä ja ruusuilla. Myös Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys palkitsi heidät.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Sanna Ahtiainen Lounais-Suomen Tullivirkamiesyhdistyksestä, pöytäkirjasihteeriksi Mervi Halt Helsingin Tullivirkamiesyhdistyksestä ja tekniseksi sihteeriksi Toni Haapakoski Sisä-Suomen Tullivirkamiesyhdistyksestä. Kokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja ja liittohallituksen jäsenet. Lisäksi käsitellään liittohallituksen esittämät sääntömuutokset ja muut sääntöjen mukaiset asiat kuten toimintakertomus vuodelta 2013, tilinpäätös vuodelta 2013, toimintasuunnitelma vuodelle 2014 ja alkuvuodelle 2015 sekä yhdistysten esittämät aloitteet. Kokousta jatketaan perjantaina 16.5.2014.

Lisätietoja puheenjohtaja Jari Nieminen jari.nieminen@tulli.fi tai gsm 040 332 6739